Dag 9: zondag 20 oktober 2002

San Diego Zoo en Viejas Outlet

Vandaag hebben we de wekker gezet, want we moeten vroeg opstaan. We eten eerst nog even een lekker ontbijt, dat ons heel goed smaakt, en we mailen nog even op de PC in het hotel. Ook zoeken we nog een aantal adressen van Applebee’s restaurants op internet en dan checken we uit en gaan op pad. We zitten al om 8.30 uur in de auto!

Vandaag gaan we naar de wereldberoemde San Diego Zoo. We moeten even zoeken, want het staat niet echt goed aangegeven en we rijden de eerste keer er zelfs helemaal langs af zonder het te zien…… Maar uiteindelijk komen we toch aan. Het is heerlijk weer en een stuk warmer dan gisteren met 23°C en we genieten van al het moois! Dit is zonder twijfel de mooiste dierentuin die we ooit gezien hebben!

We gaan te voet door het park en kunnen daardoor lekker op ons eigen tempo alles bekijken. We beginnen met een pad door de jungle, waarlangs ons een kijkje wordt gegund bij de tijgers. Daarna komen we de gorilla’s tegen en we zien een moeder met haar baby alle harten van het publiek stelen. De vogeltuin is ook heel mooi aangelegd met honderden “vrij” vliegende vogels, je moet echt uitkijken voor laagvliegers. Na de vogeltuin gaan we naar de panda’s. De San Diego Zoo is één van de weinige dierentuinen in de wereld met panda’s en is zelfs de enige ter wereld waar een gezonde baby in gevangenschap is geboren en blijven leven! Heel bijzonder dus! De baby is vandaag de dag al niet echt klein meer, met zijn 2 jaar is hij al bijna even groot als een volwassen panda. Dit zijn echt heel mooie en indrukwekkende dieren! De volgende dieren die we tegenkomen op onze wandeling zijn een stel schattige apen met lange witte manen, ook hier is kort geleden een baby geboren. Wat een dotje! Naast het apengezelschap zien we de nijlpaarden en we kunnen genieten van een vrijend paartje onder water dat nogal wat aandacht trekt van het publiek. Dat zie je niet vaak natuurlijk! Natuurlijk zien we ook nog flamingo’s, reeën, elanden en prachtige giraffes. Bij de giraffes is ook een baby, echt heel vertederend! Daarna hebben we veel plezier bij de stokstaartjes, die met hun capriolen het publiek flink laten lachen!

De dierentuin geeft onderdak aan veel zeldzame en aparte dieren en we zien de meest exotische dieren. De dierenverblijven zijn werkelijk prachtig! Heel groot en groen, zoveel mogelijk de echte omgeving nagebootst. We kijken onze ogen uit. We hebben nu al zo veel gezien dan we even gaan lunchen, midden in de Zoo in een prachtige groene omgeving. Dat smaakt ons heel goed! Na de lunch vervolgen we onze voettocht door de Zoo en we zien nog een prachtige lynx, die heel nieuwsgierig naar het publiek komt kijken. Ook komen we nog een enorme neushoorn tegen, en we verbazen ons erover dat die beesten zo snel kunnen rennen met dat enorme lijf. Prachtig! Een andere publiekstrekker van de San Diego Zoo zijn de lieve koala’s. Wat een schatjes! Deze trekken dan ook weer veel publiek en je kan ze ook van heel dichtbij bekijken. Toch laten ze zich geheel niet storen door alle drukte en gaan gewoon, heel langzaam verder met hun eigen bezigheden. Na de koala’s gaan we nog even naar de olifanten, maar jammer genoeg zijn die vandaag binnen omdat het buitenhok een grote schoonmaakbeurt krijgt. Maar we hebben geluk, want tegenover de olifanten zien we de beren, ook weer met een schattige baby! Dit beertje zou je wel willen knuffelen, zo lief is hij, maar we proberen het toch maar niet uit! Om 14.00 uur hebben we alles gezien. We shoppen nog voor souvenirs en gaan dan verder met onze reis.

Vanmiddag gaan we naar de outlet Viejas, vlakbij San Diego. We moeten eerst nog een half uurtje rijden (verder dan we gedacht hadden), maar dat is zeker de moeite waard! De outlet is prachtig aangelegd, als een indiaans dorp. Er zijn heel veel mooie winkels en de sfeer is echt geweldig. Ook hier kopen we weer van alles: een mooie outfit voor Peter en een pakje voor Jacqueline, een Nike shirt en een leuke hoed voor in de winter. Om 18.30 uur zijn we uitgewinkeld en reizen we verder. De volgende bestemming is Anaheim, iets ten zuiden van Los Angeles. Onderweg stoppen we in Oceanside voor een diner bij Applebee’s, hiervan hadden we het adres vanochtend opgezocht, en dat smaakt ons heel erg goed. Na het eten reserveren we telefonisch nog even een kamer in Anaheim in het Holiday Inn, met een kortingscoupon, we tanken nog even en dan gaan we weer verder.

De reis naar Anaheim verloopt vlot en soepel en om 22.00 uur zijn we in het hotel. Na een onderhandeling met de jongen achter de balie krijgen we voor weinig geld een suite met een echte jacuzzi en die nemen we natuurlijk! Dit is het toppunt van luxueus relaxen! De kamer is echt prachtig, heel groot en mooi ingedeeld. Op de kamer gaat Peter languit in de jacuzzi liggen en Jacqueline reorganiseert de koffers. Peter belt ook nog even met Pascal, zijn collega, we dan tutten we nog lekker uitgebreid op de kamer. Het is al laat als we lekker gaan slapen.

Geen opmerkingen: