Dag 7: vrijdag 18 oktober 2002

Six Flags Magic Mountain

Vandaag staan we vroeg op, heel vroeg zelfs. De wekker van het hotel staat per abuis nog aan en maakt ons al om 6.00 uur wakker. Toch staan we alvast op, want we willen toch al vroeg weg naar het park. Gelukkig gaat het met Jacqueline alweer veel beter, de medicijnen hebben hun werk goed gedaan. Het ontbijt in het hotel is heel slecht, dus we eten niets. We halen het later wel in! Daarna checken we uit en gaan we op pad naar Six Flags, aan de andere kant van de snelweg. Als we buiten komen, blijkt het mooi zomers weer te zijn. Het lijkt alweer iets warmer dan gisteren, maar het is nog altijd 22°C.

Als we komen aanrijden hebben we een schitterend uitzicht op de nieuwste attractie van het park, X. Deze achtbaan is 4-dimensionaal en is daarmee de meest spectaculaire coaster van dit moment. De 4de dimensie betekent dat je niet alleen de achtbaan route volgt, zittend in een stoeltje, maar dat je eigen stoeltje ook nog eens ronddraait tijdens de rit…. Spannend……

We parkeren de auto en vanaf de parkeerplaats zien we nog een aantal mooie banen, waaronder de witte houten achtbaan Colossus. Aan de zijkant van de baan zit een enorme nepspin, omdat het park deze week is aangekleed in de stijl van Halloween. Spooky! We lopen naar de ingang van het park en melden ons met onze Europese seizoenspassen bij de poortjes. We moeten even wachten tot het park opengaat en intussen belt de baas van Jacqueline met slecht nieuws: de verwachte machines komen toch niet naar onze fabriek in Gennep maar gaan naar een zusterfabriek. We spreken af dat Jacqueline morgen even terugbelt, want de headset ligt in de auto. Als het park eindelijk opengaat, gaan we naar binnen en we hebben weer geluk: we mogen met onze seizoenspassen gratis naar binnen. Dat is pas mazzel hebben! Eenmaal in het park gaan we meteen op zoek naar X, maar door de slechte bewegwijzering in het park kunnen we hem niet meteen vinden. Daarom gaan we eerst maar in de Viper, een leuke ouderwetse achtbaan. Als we daarna nog even verder zoeken, vinden we X toch. Omdat de stoeltjes ook nog ronddraaien om hun eigen as, kan Peter niet mee. Zijn maag is hiertegen niet bestand, dus helaas moet Jacqueline de beproeving alleen doorstaan.

Super, wat een baan…..Echt geweldig! Jacqueline had altijd een goed richtinggevoel, maar was dat na deze attractie wel even kwijt. De baan is echt heel apart, want als je eenmaal in beweging bent weet je niet meer wat boven en onder is, of links en rechts…….. Maar wel een mooie ervaring en heel spectaculair! Dan gaan we de rest van het park verkennen. We doen de Psyclone, een houten achtbaan die wel erg shaky is, en we doen de Riddler’s Revenge, een staande achtbaan. Helaas wordt Peter een beetje misselijk, dus we nemen dan even pauze. We gaan een hapje eten in het nieuwste restaurant van het park en hier neemt Peter de taco’s, waarvan hem de vlammen uitslaan……….Hoezo pittig?

Na het eten lopen we de heuvel op naar Superman, the Escape. Dit is ook één van de meest spectaculaire achtbanen ter wereld. Helaas moet Jacqueline deze ook alleen doen, want hij gaat weer achteruit naar beneden en daarvan wordt Peter ziek. Je wordt afgeschoten met een enorme snelheid van 0 tot 100 Mph (= 160 km/uur) in een paar seconden en helemaal boven ben je zelfs een paar seconden volledig gewichtsloos. Geweldig! Heel mooi en ook soepel, niet te evenaren!

Dan gaan we weer verder. We nemen het treintje naar beneden en daar gaan we naar de show van Batman. Deze is niet echt bijzonder, en eigenlijk is het stuntwerk heel amateuristisch. Het decor en de auto’s zijn wel weer heel mooi om te zien en het is leuk om even iets anders te doen. Jacqueline doet ook nog de Batman achtbaan, en ook die is heel erg leuk. Daarna gaan we weer samen een leuke baan uitproberen: de Goliath. Deze baan heeft geen looping, maar is wel heel hoog (255’ = 78 m) en heel snel (85 Mph = 137 km/uur). Super, echt geweldig! Hij komt aardig in de buurt van de Millennium Force in Cedar Point! Helaas missen we de foto, dus na een uurtje doen we de baan nog een keer. Niet alleen voor de foto natuurlijk…… Maar we hebben pech, want het systeem om foto’s te maken is kapot en we hebben dus weer geen foto. Jammer….. Intussen hebben we ook nog de Colossus gedaan, maar die was pas echt heel langzaam. Ondanks de vele spectaculaire attracties, is het park toch nog heel gezellig en sfeervol. Anders dan in andere parken van de Six Flags groep is hier veel aandacht besteed aan thematisering en alle attracties zijn heel netjes en goed onderhouden.

Als we de Goliath voor de 2e keer gedaan hebben, is het bijna 16.00 uur. We gaan de souvenirs ophalen die we eerder die dag hebben gekocht en onderweg naar de uitgang komen we nog een griezelige jongleur tegen: de man jongleert met ronkende kettingzagen! Dit natuurlijk in het kader van Halloween, maar we vinden het behoorlijk geschift! Dan zoeken we de auto op. We vervolgen onze reis verder naar het Zuiden, naar San Diego. Daar gaan we het weekend doorbrengen. Om van Valencia naar San Diego te rijden, moeten we dwars door Los Angeles en dat hebben we geweten! Het was inmiddels spitsuur en we kwamen dan ook terecht in een enorme file. Over de eerste 50 mijl hebben we maar liefst 2 uur gedaan……. Wij zijn om 5 uur vertrokken in Valencia en om 21.00 uur waren we eindelijk in San Diego bij het Holiday Inn. Intussen hebben we in Clemente nog een tussenstop gemaakt om te tanken en we zijn in Oceanside gaan eten bij een Grieks restaurant. Bij het Holiday Inn in San Diego hebben we pech: het hotel is vol. Dan maar op zoek naar de volgende, maar dat is ook vol…. En de volgende is weer vol….. Dan gaan we maar bellen, anders zijn we nog wel even bezig. Maar gelukkig vinden we na een aantal keer proberen een kamer in het Ramada. Het is wel duur, heel klein en de kamer is niet echt super, maar wel schoon en we zijn al blij dat we iets gevonden hebben. Om 22.00 uur zien we eindelijk weer een bed en gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen: