Dag 16: zondag 27 oktober 2002

Las Vegas

Vandaag hebben we geen wekker gezet, maar slapen we lekker uit. Toch zijn we vroeger wakker dan we dachten, want de klok is vannacht een uur terug gezet, maar dat hadden we natuurlijk niet in de gaten. Uiteindelijk kwamen we daar laat in de middag pas achter……

Vandaag hebben we het plan om een aantal hotels op de Strip van binnen te bekijken. Maar voordat we dat doen, gaan we eerst nog even verhaal halen aan de overkant waar we de Grand Canyon Tour hebben geboekt. Ook nu krijgen we geen gelijk, blijkbaar zijn we hartstikke gek geworden en hebben wij gewoon niet goed geluisterd. Het is natuurlijk onmogelijk dat hij ons verkeerd geïnformeerd heeft, want hij doet dit werk al jaren! Nou ja, we laten het er maar bij zitten en vervolgen onze toch. We lopen verder over de Strip, we bekijken wat souvenirwinkels en we gaan lunchen bij het Harley Davidson café. Daar kijken we onze ogen uit naar de schitterende motoren die voorbij komen over een rails die door het hele restaurant beweegt. Heel apart! Het eten smaakt wonderbaarlijk goed!

Hotel Aladin is het eerste hotel dat we van binnen gaan bekijken. Binnen blijkt er een schitterende mall te zijn, werkelijk heel mooi aangelegd in oriëntaalse sfeer. Daarna nemen we de bus naar de Stratosphere Tower, maar we gaan niet naar boven met de lift, want dat kost maar liefst $8 per persoon. Belachelijk gewoon! We lopen dan verder naar hotel Circus Circus en onderweg bekijken we de souvenirwinkeltjes die we tegenkomen. In Hotel Circus Circus worden circusvoorstellingen gegeven in de lobby, maar verder is het erg rommelig en valt het tegen, dus we nemen de bus naar het volgende hotel: Treasure Island. Hier gaan we nog een souvenir halen van de show Mystère van Cirque du Soleil en dan gaan we naar de overkant, naar het Venetian. Dit is het grootste en duurste hotel van Las Vegas. Het is werkelijk schitterend aangelegd, je waant je echt in Venetië. Er is zelfs een shopping mall op de eerste verdieping (!!!) van het hotel, met een complete grachtengordel met gondels en gondeliers. Voor $25 kun je hier een tochtje met de gondel maken. Hoezo duur? Alles is hier gewoon belachelijk duur! Het hotel New York, New York waar wij logeren, heeft een mooie achtbaan rondom het hotel, maar een ritje in deze achtbaan kost $12! Hoezo duur……….

Na het Venetian gaan we nog naar Caesar’s Palace en ook dat hotel heeft een prachtige mall! Schitterend gewoon! Als we zijn uitgekeken en uitgewinkeld, we kopen nog een paar souvenirs voor familie, gaan we nog even ons geluk beproeven in het casino. Bij één van onze aankopen hebben we een kaartje gekregen waarmee een keer gratis mogen trekken aan een enorme automaat. We gooien ook nog wat geld in een andere automaat, en daar winnen we zelfs een redelijk bedrag, maar dat zijn we ook weer zo kwijt. Als we zijn uitgespeeld lopen we terug naar ons hotel, voor de laatste keer alle lichtjes en bijzondere hotels in ons opnemend. We rusten even uit op onze hotelkamer, we kijken TV en lezen wat. Daarna gaan we eten bij het Mexicaans restaurant in het hotel, maar dat valt heel erg tegen. De bediening is ook heel slecht en we krijgen bijna ruzie met de serveerster omdat we geen fooi geven. Dan gaan we naar onze kamer en bereiden het vertrek van morgen voor. We pakken de koffers in en gaan op tijd naar bed, want morgen is het weer vroeg dag. Morgen gaan we weer naar huis!

Alles bij elkaar zijn we blij dat we Las Vegas hebben gezien, maar het is toch niet helemaal wat wij ons hadden voorgesteld. Alles is zo enorm, zo overweldigend…. Je voelt je zo klein! En dan niet te vergeten dat alles gewoon nep is! Wij geven toch de voorkeur aan echtheid, aan mooie natuur en aan cultuur met een geschiedenis. En dan is alles ook zo waanzinnig duur, niet normaal gewoon! Toch moet je het wel een keer gezien hebben, maar één keer is wel voldoende! Wij vinden het niet voor herhaling vatbaar. Iedereen die in de toekomst nog eens naar Las Vegas gaat raden we in elk geval aan om een huurauto te boeken, want de stad is veel te groot om alles te doen met openbaar vervoer! Bovendien ben je dan niet zo gebonden!

Geen opmerkingen: