Dag 12: woensdag 23 oktober 2002

Universal Studios

Vandaag staan we om 7.30 uur op, want om 9.00 uur moeten we de shuttle nemen naar Universal Studios. We hebben vandaag een VIP-tour door het park en die begint om 10.00 uur! Spannend……. We worden ontvangen in een speciale ruimte voor VIP gasten met koffie, donuts en gebakjes en hier ontvangen we ook pasjes die we de hele dag bij ons moeten dragen. Aan deze pasjes kan iedereen zien dat we speciale gasten zijn en krijgen we ook een speciale behandeling van het personeel. De ruimte is echt heel mooi! Je vindt hier allemaal prachtige rekwisieten en memorabilia van films die in de studio’s hier zijn opgenomen. Alles is origineel uit de film!

Kort na de ontvangst ontmoeten we onze gids voor vandaag: Jennifer. Zij neemt ons eerst mee naar de filmset van de film de Mummy, die is omgetoverd in een griezelige rondgang. Griezelig…… En daarna gaan we van start met de studiotour. Daarvoor moeten we naar het benedengedeelte in het park en onderweg komen we langs een aantal prachtige gebouwen en auto’s. Zo zien we ook de auto’s die zijn gebruikt in de film “The Fast and the Furious”. Geweldig! Konden we daar maar een ritje mee maken! Ook hebben we tijdens de wandeling naar beneden een schitterend uitzicht over de studio’s en een gedeelte van Los Angeles.

Eenmaal beneden komen we bij onze eigen tram met privé-chauffeur en die brengt ons ook naar alle bezienswaardigheden van de tour. Wie zien alles wat ook tijdens de normale tour te zien is, zoals King Kong, Jaws en Earthquake maar daarnaast zien we ook een heleboel wat de normale tour niet ziet. Zo komen we op een echte soundstage waar binnenopnames worden gemaakt van de soapserie “Providence” en een dubbing-room waar geluid en de beelden worden gecombineerd. In deze dubbing-room zijn al veel award-winnende films gemonteerd en nu zijn ze bezig met de film Gladiator, die is uitgebreid met nieuwe beelden en geluid voor een Tv-serie. Onderweg door deze studio’s zien we aan de auto’s die her en der geparkeerd zijn, dat er een aantal beroemde mensen aan het werk zijn. De gids attendeert ons op een aantal bijzonderheden, maar helaas zien we geen beroemdheden in eigen persoon.

We zien wel een echte TV set buiten, waar ook werkelijk opnamen werden gemaakt op dat moment voor de soap “Providence”, en natuurlijk zien we een aantal sets van bekende films: Jurassic Park, Back to the Future, the Mummy, The Grinch en het Bates Motel. In de tram hangen allemaal tv’s en als we door de sets heen rijden, zien we op de tv de beelden van de film die daar is opgenomen! Heel leuk om te zien en heel herkenbaar! Als laatste gaan we nog naar het Property Warehouse, waar alles wat in de films en tv-series wordt gebruikt wordt opgeslagen. Universal Studios gooit niets weg! Echt heel indrukwekkend. Als wij bij het warehouse aankomen, zijn ze net bezig met het uitladen van een aantal attributen en we zien een aantal spullen terugkomen van de film Gladiator. Geweldig! Na het Property Warehouse gaan we onderweg naar de show Terminator 2-3D. Onderweg komen we nog door een aantal sets en langs huizen en waterpartijen waar veel scènes van films zijn opgenomen. Eenmaal bij de studio van Terminator 2-3D nemen we afscheid van onze tram en chauffeur. Vanaf hier gaat onze dag te voet verder. Het weer is opnieuw prachtig, de temperatuur lekker warm met 22° C.

De show is echt geweldig! We hadden hem al gezien in Florida, maar hij is echt de moeite waard om nog eens te bekijken! Als de show is afgelopen hebben we even pauze om rustig te eten en dan komen we een aantal actiehelden tegen uit bekende tekenfilms in een optocht door het park en dan zien we ook de auto van de Blues Brothers. We komen zelfs Frankenstein tegen, die wel met ons op de foto wil! Daarna gaan we naar de show Waterworld. Hier hebben we speciale VIP plaatsen, met een prachtig uitzicht op de show. De show is echt geweldig! Heel sensationeel en spectaculair, en ook het decor is super! We genieten van al het spektakel. Na Waterworld gaan we achtereenvolgens een aantal bekende attracties doen die we al in Florida hebben gezien. We gaan eerst naar Back to the Future, waar we Doc tegenkomen, de uitvinder van de time-machine. Natuurlijk wil hij wel op de foto met Peter. Daarna gaan we naar E.T. en Jurassic park, een waterattractie, maar daar gaan we niet in! Als laatste doen we Backdraft en dat is nieuw voor ons, want deze staat niet in Florida. Deze attractie geeft een indruk van de manier waarop de film is gemaakt, met commentaar van de regisseur Ron Howard. Heel erg indrukwekkend.

We hebben nu alle attracties en shows gedaan, we hebben echt genoten van deze dag! Het is inmiddels 15.30 uur, we gaan nog wat souveniertjes kopen en we halen de foto’s op die tijdens deze dag van ons gemaakt zijn. Onderweg komen we nog de Blues Brothers tegen en ook die zetten we nog even op de kiek. Om 16.15 uur nemen we de shuttle naar het hotel en daar pakken we de auto en gaan nog even naar de shopping mall Glendale Galleria. Dit is een grote mall, maar niet spectaculair mooi. We kopen nog een paar schoenen voor Peter, petten voor Jan, een tas van samsonite als handbagage en we vinden ook nog een aantal circuits van het bordspel Formula Dé. We zijn doodmoe van al het lopen, maar we kunnen nog niet naar het hotel terug, want we moeten nog wachten tot de petten van Jan klaar zijn. Als het dan eindelijk zover is, gaan we weer terug naar het hotel.

We rijden echter niet in 1 keer terug, maar maken een omweg via Beverly Hills en Bell Air over Mulholland Drive en we nemen een kijkje op Sunset Boulevard, Rodeo Drive en Melrose Avenue. Super! We zien een aantal hele mooie huizen, en de route door de heuvels is echt spectaculair. Het is inmiddels wel donker, dus we kunnen helaas niet alles goed zien. Als we weer terug zijn in het hotel, pakken we onze koffers weer in en maken ons klaar voor de reis van morgen, die ons voert naar Las Vegas!

Geen opmerkingen: