Dag 13: donderdag 24 oktober 2002

Las Vegas

Vandaag moeten we vroeg opstaan, want we gaan naar Las Vegas! Het vliegtuig vertrekt om 11.00 uur en we moeten eerst nog inchecken en natuurlijk onze huurauto inleveren op het vliegveld. We weten niet hoe het verkeer zal zijn in de ochtendspits, maar er is ons verteld dat het ongeveer 1 uur rijden is. Daarom willen we om 8.00 uur vertrekken, dan hebben we nog wat reservetijd voor als het mis gaat. Dat lukt wonderwel, nadat we eerst hebben uitgecheckt.

Het verkeer is enorm druk en we belanden in een behoorlijke file, toch rijdt het nog wel enigszins, want we zijn klokslag 9.00 uur bij Avis om de auto in te leveren. Dat gaat heel soepel en vlot en nemen de shuttle naar het vliegveld. Daar gaat het inchecken ook heel vlot en dan hebben we nog een uur de tijd om te ontbijten. Dat doen we bij Roadhouse, vlakbij de gate en dat smaakt heel goed! Helaas serveren ze hier geen thee, dus die haal ik bij het nabijgelegen Starbucks. Daarna gaan we naar de gate.

Ook dan gaat alles vlotjes en snel en we vertrekken zelfs 5 minuten te vroeg. Om 11.45 uur komen we aan op het Vliegveld van Las Vegas en vanuit het vliegveld kunnen we een aantal van de hotels al zien liggen. We kunnen op het vliegveld zelfs inchecken in het hotel dat we hebben geboekt en we regelen daar een shuttle die ons naar het hotel brengt. We logeren in hotel New York, New York aan de strip en we krijgen een kamer op de 30e verdieping!

Als we in het hotel aankomen, gaan we eerst onze spullen naar onze kamer brengen en dan gaan we het hotel verkennen. De lobby is een heel groot casino, helemaal gebouwd in de stijl van de stad New York, met allemaal restaurantjes en winkeltjes. Ook van buiten bestaat het hotel uit replica’s van beroemde gebouwen in de stad New York. Als we rondkijken in het hotel raken we zelfs de weg kwijt, zo groot is het! We gaan op zoek naar een balie waar de kaartjes voor de shows kunnen reserveren en we boeken kaartjes voor de show Blue Man op zaterdag om 19.00 uur. Helaas zijn de shows van Cirque de Soleil uitverkocht, dat is wel heel jammer. Wel krijgen we informatie over een tour naar de Grand Canyon, maar daar denken we nog even over na omdat het belachelijk duur is.

We willen natuurlijk ook wel iets zien van de stad en als we eindelijk de uitgang gevonden hebben gaan we naar buiten. Het is prachtig weer, maar voor de tijd van het jaar zelfs nog een beetje koel met 25°C. We maken een wandeling over de Strip en verbazen ons over alle hotels en hoe groot ze zijn! Niet meer normaal gewoon! Om een hotel te passeren aan de straatkant, ben je wel een kwartier aan het lopen……… We zien schuin tegenover het hotel nog een gelegenheid voor het boeken van tours en ook daar vragen we informatie over tochten naar de Grand Canyon. We besluiten dan de bustour naar de Grand Canyon te nemen voor morgen, en die vertrekt heel vroeg! Na het boeken van deze tour vervolgen we onze tour langs de Strip. We nemen de trolley naar het einde van de Strip en daar stappen we uit bij de Mall. Die is gloednieuw en heel mooi aangelegd, maar nog niet helemaal klaar. Vandaar uit maken we een wandeling over de rest van de Strip en genieten van het uitzicht op alle hotels.

Als we weer terug zijn in ons eigen hotel komen we toevallig langs een stand van één of ander vakantieresort waar we een folder zien liggen van de show Mystère van Cirque du Soleil. We nemen de folder mee, maar dat was niet de bedoeling, want er kwam iemand achter ons aan. Zij vraagt of we de show willen zien en zij zegt dat ze nog 2 kaartjes heeft die niet zijn afgehaald. Ze worden ons aangeboden voor $80. Dat aanbod kunnen we niet afslaan en we besluiten om ze te nemen. Dat betekent wel dat we nog maar heel weinig tijd over hebben om te eten voordat de show begint. We gaan daarom maar naar een soort fast food restaurant in het hotel (Nathan’s), daar eten we snel iets en dan gaan we ons nog even opfrissen op de hotelkamer en we kleden ons om voor de show. We nemen een taxi naar het hotel Treasure Island, want daar is de show. We komen nog mooi op tijd aan en het blijkt dat we hele goede plaatsen hebben, bijna helemaal vooraan.

We genieten met volle teugen van de show, hij is werkelijk prachtig! Wat een acrobatiek, geweldig gewoon! De sfeer is heel apart. De show is echt voor herhaling vatbaar en dit doen we beslist nog een keer in Europa!Na de show gaan we lopend terug naar ons eigen hotel en onderweg genieten we van de vulkaanuitbarsting bij het hotel Mirage en van de dansende fonteinen bij het Bellagio hotel. Eenmaal terug in het hotel gaan we lekker slapen, want morgen moeten we alweer vroeg op.

Geen opmerkingen: