Dag 11: dinsdag 22 oktober 2002

Knott's Berry Farm en Hollywood

Ook vandaag staan we weer vroeg op, voor onze laatste dag in Anaheim. We ontbijten niet in het hotel, maar checken uit en gaan meteen op weg naar Knott’s Berry Farm, vlakbij het hotel. Ook vandaag is het mooi weer met een temperatuur van 20°C.

Al bij de ingang van het park lijkt het niet druk te worden vandaag. De parkeerplaats is nog helemaal leeg en bij de ingang staan slechts een handjevol mensen te wachten. Door een kortingsbon die we hebben gevonden bij een informatiestand krijgen we behoorlijk wat korting op het de entreeprijs, dus dat is weer geluk hebben! Een leuk verhaal zit achter het ontstaan van het pretpark: het is allemaal begonnen met een kiprestaurantje! Het restaurant was erg populair en de eigenaar van het restaurant bouwde een aantal attracties om de wachtende mensen in zijn restaurant te entertainen. Later is dit behoorlijk uit de hand gelopen en zijn de attracties uitgegroeid tot een echt pretpark. Overigens bestaat het restaurant nog steeds, dit ligt nog altijd bij de ingang van het park. Leuk verhaal, hè?

Als we naar binnen mogen, starten we met de houten achtbaan: Ghostrider. Deze ervaring zal ons nog lang bijblijven. Wat een woodie! Super gewoon, niet te evenaren! Onderweg moeten we een aantal keren naar adem snappen! Geweldig! Natuurlijk kopen we hiervan een on-ride foto als aandenken! Toen we deze baan zagen staan, hadden we dit helemaal niet verwacht!

Na Ghostrider verkennen we de rest van het park, maar omdat we heel weinig mensen tegenkomen is er weinig sfeer en dat is wel heel erg jammer. Ons vermoeden van vanochtend blijkt inderdaad uit te komen: het is helemaal niet druk en dat is nog licht uitgedrukt. Wel doen we nog een aantal leuke attracties, waaronder ook Xcellerator. Dit is een achtbaan waarin je wordt afgeschoten van 0 naar 82 Mph (= 132 km/uur) in 2,3 seconden, een heuvel op van 62 meter en dan weer met een hoek van 90° naar beneden! Omdat hij zo snel gaat, lijkt hij heel kort, maar hij is wel de moeite waard. Heel leuk!

Als we het hele park gezien hebben, gaan we nog een keer in de Ghostrider, we kopen nog wat souveniertjes en halen de foto op die bij de ingang is gemaakt vanochtend en dan gaan we ervan door. Het is dan pas 12.00 uur ’s middags, eigenlijk wel zonde van het geld, maar we hebben ook geen zin om hier een dag rond te hangen als er zo weinig te beleven is. In plaats daarvan gaan we nog even naar de shopping mall naast het park: Buena Park Mall. Hier lunchen we en kopen we voor Peter nog een stel mooie kleren. Ook laten we nog een nieuwe batterij zetten in het horloge van Peter en voor Jacqueline kopen we een prachtige mooie gouden armband. Hierover hebben we flink onderhandeld, maar dat heeft zich geloond! Om 14.30 uur gaan we richting Hollywood, zodat we voor de spits nog in Los Angeles zijn en we geen last hebben van files.

Gelukkig gaat de rit voorspoedig. Onderweg komen we langs de beroemde Hollywood letters op de berg en natuurlijk maken we hiervan een foto vanuit de auto. We zijn al om 16.30 uur in het hotel: Holiday Inn, Beverly Garlands. We hebben dit hotel gisteren al gereserveerd dus we hoeven niet te zoeken. We checken in en reserveren telefonisch voor de VIP tour van morgenochtend in Universal Studios. Dan gaan we met de shuttle naar Universal City. We nemen alvast een kijkje bij de ingang van het park en lopen over de Universal City Walk heen, met allemaal leuke winkeltjes en restaurantjes. We vinden een set hele leuke sleutelhangers als cadeautje voor pap, mam en broer Karel en dan gaan we lekker eten bij Hardrock café. Daarna gaan we met de shuttle terug naar het hotel om lekker uit te rusten voor morgen. We moeten wel op tijd naar bed, want morgen hebben we nog een lange dag voor de boeg!

Geen opmerkingen: