Dag 1: zaterdag 12 oktober 2002

Vlucht naar San Francisco

Het is weer zover: vakantie! Eindelijk, hier hebben we echt naar uitgekeken. Vandaag vertrekken we voor een reis die ons eerst voert naar Californië, van noord naar zuid, en eindigt in Las Vegas. This is another dream coming true.

We vertrekken om 6.00 uur ’s ochtends in Buggenum richting Maastricht, want daar hebben we om 07.20 uur de vlucht naar Amsterdam. Het is nog heel vroeg op de zaterdag, dus de autorit gaat lekker snel. Ook het parkeren op de luchthaven gaat prima en we zijn mooi op tijd, eigenlijk te vroeg zelfs. Jammer genoeg kunnen we niet inchecken voor de complete heenreis via Amsterdam en Chicago naar San Francisco, dus dat betekent dat we in Amsterdam nog eens zullen moeten inchecken. Het vliegtuig in Maastricht vertrekt prima op tijd en de korte vlucht verloopt heel soepel. Eenmaal in Amsterdam gaan we op zoek naar de transferbalie van United Airlines en die ligt helemaal aan de andere kant van het vliegveld…….. We lopen minstens een half uur voordat we er zijn. Gelukkig treffen we een hele aardige dame achter de balie die ons 2 stoelen geeft in de economy plus omdat Peter zo lang is! Dat betekent meer beenruimte. Dat is pas mazzel! We hebben geprobeerd om de economy plus van tevoren te boeken, maar dat zou maar liefst €600 per persoon extra kosten, en nu krijgen we ze gewoon gratis.

Na het inchecken gaan we nog even shoppen. Jacqueline heeft in een winkel op de luchthaven een paar schoenen gereserveerd en die moeten nog worden gepast. Jammer genoeg zaten ze niet echt lekker, maar er waren wel leuke plaatsvervangers. Meenemen dus. Dan kopen we nog wat tijdschriften en daarna melden we ons bij de gate. Als we in het vliegtuig komen blijkt dat we lekker met z´n tweetjes aan de zijkant van het vliegtuig zitten, dat kon gewoon niet beter! En dan ook nog eens lekker veel beenruimte, de stoelen zijn lekker breed en we hebben een eigen tv scherm in de rugleuning van de stoel voor ons. Dat overleven we dus wel!

Onderweg naar Chicago gaat de tijd snel om. We kijken leuke films (“Ice Age” en “a beautiful mind”) en luisteren naar muziek. Het eten is prima en ook de service laat niets te wensen over. Jammer genoeg wordt Jacqueline tijdens de reis niet lekker, maar we hopen dat dat snel overgaat.

Op het vliegveld in Chicago moeten we onze bagage van de band halen en weer opnieuw inchecken voor de vlucht naar San Francisco. Dat gaat gelukkig heel soepel en vlug. We hebben geen controles en moeilijke vragen, dat mag altijd zo gaan! We moeten nu op zoek naar de gate voor de vlucht naar San Francisco. Onderweg gaan we een ijsje eten bij McDonalds, om de zere keel van Jacqueline een beetje te smeren. Dan moeten we nog opschieten, want het is al bijna tijd om weer in te stappen in het volgende vliegtuig. Helaas helpt het ijsje niet echt, want Jacqueline wordt steeds zieker.

Ook de stoelen in het vliegtuig naar San Francisco blijken geweldig! We zitten weliswaar in het middenpad, maar wel helemaal vooraan gelijk achter de toiletten. Dat is pas geluk hebben! Ook nu hebben we weer super veel beenruimte en we hebben ook nog eens de hele rij voor ons zelf! Jacqueline kan gelukkig een beetje slapen en Peter kijkt naar de film “K19” met Harrison Ford. De tijd gaat lekker snel om.

Bij aankomst op het vliegveld in San Francisco blijkt dat één koffer niet is aangekomen. De vriendelijke dame achter de balie meldt echter dat hij meekomt met het volgende vliegtuig en die arriveert al 3 kwartier later. We besluiten daarom te wachten en we krijgen 2 vouchers van United Airlines waarmee we kunnen eten op de luchthaven voor $15 per persoon. Dat is dus goed geregeld! Na het eten blijkt de koffer inderdaad te zijn aangekomen en dan kunnen we onze reis vervolgen. De volgende stap is de airport-shuttle naar het kantoor van Avis, waar we onze huurauto moeten ophalen. Ook dat gaat heel soepel en we worden snel geholpen! We hebben een middenklasse auto gereserveerd, maar we krijgen een minivan met alles erop en eraan! Eigenlijk is die veel te groot voor ons tweetjes, maar hij is wel lekker luxe! We laden onze koffers in en printen de route naar het hotel uit op een terminal in de parkeergarage en dan gaan we op pad.

Ook dit gedeelte van onze reis gaat weer heel soepel. Het is wel heel druk op de weg en we belanden dan ook in een file. Al met al rijdt het nog stukjes bij beetjes verder en we komen nog op een redelijke tijd aan in het hotel. Gelukkig vinden we het hotel in één keer! Nu moeten we nog parkeren. De parkeerplaats naast het hotel is vol en we moeten dan verplicht gebruik maken van de valet parking. Dat kost maar liefst $21. Hoezo duur? Maar ja, even slikken, we zijn tenslotte op vakantie. Morgen zoeken we sowieso een hotel buiten de stad, langs de snelweg. Maar dat is morgen, nu gaan we lekker slapen. Het is inmiddels 21.00h lokale tijd (in Nederland is het dan al 6.00 uur ’s ochtends, 9 uur later) als we in onze hotelkamer zijn. We zijn doodmoe en gaan lekker naar bed!

Geen opmerkingen: