Dag 5: woensdag 16 oktober 2002

Highway 1: Monterey Bay Aquarium, 17-miles-drive en zeeolifanten

Vandaag zijn we pas om 7.30 uur wakker, voor het eerst hebben we lekker doorgeslapen! Heerlijk, lekker bijkomen! We staan op ons gemak op en gaan ontbijten, hetgeen ons goed smaakt. Er is toast in overvloed met heerlijke jam. We checken uit en gaan dan op weg naar het Monterey Bay Aquarium, dit is het grootste aquarium ter wereld. Gelukkig is het weer iets opgewarmd, de temperatuur vandaag is ongeveer 19°C.

We kunnen het Aquarium gemakkelijk vinden en gelukkig kunnen we de auto vlakbij parkeren. Het Aquarium is echt prachtig! Niet voor niets is dit wereldberoemd! Het is gebouwd aan de oceaan, en op de benedenverdieping zie je een aantal Aquariums die uitkomen in de oceaan! Ook is er een reservaat voor otters, waar deze beestjes kunnen luieren en ook broeden. De otter is met uitsterven bedreigd en de staat Californië doet er alles aan om te voorkomen dat er in de toekomst geen otters meer zijn. Het reservaat is open en de otters kunnen gewoon weg naar de open zee, maar gelukkig weten ze de weg naar het reservaat goed te vinden. We genieten met volle teugen van al het moois en ook van het mooie uitzicht.

Als we zijn uitgekeken, gaan we nog een paar boodschappen doen in de lokale supermarkt en dan rijden we verder. De volgende activiteit is een autoroute: de 17-Mile-Drive. Deze route voert ons door Del Monte Forest en langs de kust in Carmel en is werkelijk ongeëvenaard prachtig! Wat een geweldige natuur! De huizen die er staan zijn van de zogenaamde stille rijken en zijn het bekijken meer dan waard. Ook voert de route ons lans een aantal golfbanen, en door de mooie ligging midden in deze prachtige natuur zie je op de golfbanen zomaar de reeën en konijnen! We komen ook langs Pebble Beach, met de beroemde golfclub, waar onder andere Clint Eastwood lid is. Hier gaan we nog even shoppen, maar het is echt een bekakte boel! Dan rijden we verder en we zien nog een aantal hele mooie villa’s, op de heuvel gebouwd met uitzicht op de woeste oceaan. Konden we maar ruilen……….

Als we de route hebben uitgereden gaan we verder naar het Zuiden via Highway 1. Onderweg stoppen we bij Nepenthe in Big Sur voor een verlate lunch. Dit restaurant is gebouwd midden in de heuvels met een geweldig uitzicht over de oceaan. Wat een view! Het lijkt wel of we midden in een film zitten. Ook het eten smaakt super! We kunnen er niet over uit. Na het eten gaan we nog even naar de bijbehorende souvenirwinkel en daar ontmoeten we de fotografe van een serie prachtige ansichtkaarten over het natuurgebied Big Sur. We kopen een van haar kaarten en die signeert ze voor ons.

Daarna gaan we weer verder met de reis over Highway 1, verder naar het Zuiden. We genieten enorm van het uitzicht over de Oceaan en de mooie natuur. Hoe zuidelijker we komen langs de route van Highway 1, des te minder bergachtig is het. Ook wordt het strand langs de oceaan steeds zanderiger, in plaats van rotsachtig. Aan het einde van de middag zijn we vlakbij San Simeon en dan komen we langs een stuk strand met allemaal wilde zeeolifanten! Geweldig! Natuurlijk gaan we kijken, we kunnen er heel dichtbij komen en maken een aantal prachtige foto’s. Inmiddels gaat ook de zon onder en we zien hem langzaam verdwijnen in de oceaan. Prachtig gezicht!

Om 18.30 uur zijn we eindelijk bij Hearst Castle in San Simeon, maar helaas is dit gesloten, er zijn geen avondtours vandaag! Jammer. Dan gaan we morgen maar verder. Dat betekent dat we op zoek moeten naar een motel en we moeten even zoeken naar het dorp. Het dorp blijkt een stukje verderop te liggen en telt meer hotels dan inwoners. We komen terecht in Hotel Seacost Lodge, met onze eigen open haard op de kamer. Het is een mooie kamer! We planten onze koffers neer en gaan nog even naar het dorpje. Hier kopen we ansichtkaarten om naar huis te versturen, maar verder is er niets te beleven. We rijden ook nog even naar Cambria, maar daar is ook niets te beleven. Dan maar terug naar het hotel. We schrijven de kaarten naar het thuisfront, we structureren de reis verder, we werken het reisjournaal bij en dan is het weer tijd voor bed. Welterusten!

Geen opmerkingen: