Dag 10: maandag 21 oktober 2002

Disney's California Adventure

Vandaag staan we weer vroeg op, want we hebben een dag pretpark voor de boeg! We ontbijten eerst in het hotel-restaurant, maar het ontbijt blijkt niet bij de prijs van de kamer inbegrepen en is dan ook belachelijk duur, maar wel heel luxueus en uitgebreid. Na het ontbijt nemen we de shuttle naar Disney’s California Adventure. De chauffeuse van de bus is heel vrolijk en brengt onderweg de stemming al goed erin! Als we bij Disney aankomen, overtreft de aanblik bij de entree al onze verwachtingen. Het is prachtig! Ook het weer werkt meer helemaal mee, want het is opnieuw een prachtige dag, met 20°C.

Bij de ingang trekt Peter nog wat aandacht omdat hij een rood T-shirt aanheeft, in de kleur van de Anaheim Angels, een baseball club. Deze club is in Anaheim natuurlijk heel populair, maar zeker nu zij in de World Series (=finale) zitten voor het eerst in de geschiedenis! De andere finalist is overigens ook een club uit de staat Californië: de San Francisco Giants. Er is deze week dus al de hele week veel aandacht voor de World Series, een finale die bestaat uit 7 wedstrijden.

Het park, de naam verraadt het al, heeft alles te maken met de staat Californië. Alle attracties hebben een connectie met de staat. Zo kom je aan de ingang een replica tegen van de Golden Gate Bridge, in gebruik als een brug voor de Disney Metro. Achter de ingang staat een enorme zonnewijzer met een prachtige fontein. De fontein maakt hele mooie bewegingen, ingegeven door eb en vloed. Het park is geweldig, met prachtige decors en thema’s, zoals dat Disney betaamt. Wat een sfeer! Echt magnifiek! Het is verdeeld in een aantal secties: Paradise Pier met de spectaculaire attracties, Golden State met de wijnplantage, de waterattracties en Soaring California, Hollywood Pictures Backlot met Disney Animation, de Muppet Show en de live show “Who wants to be a millionaire?”en als laatste de sectie A Bugs Land met de kinderattracties.

We beginnen met Golden State en de eerste attractie is Soaring California. We weten niet wat we ervan moeten verwachten, maar hij blijkt echt een van de mooiste attracties in het park. Het neemt je mee in een vlucht over Californië en het lijkt alsof je door de film heen vliegt! Geweldig! Echt heel mooi! Daarna gaan we naar Paradise Pier en onderweg komen we een groep acrobaten tegen, die een show weggeven. Hiervan genieten we met volle teugen! Wat een kracht hebben zij! Geweldig! Daarna komen we langs een enorme vliegattractie, een soort zweefmolen, met een heel aparte en mooie vormgeving en ernaast staat een echte zweefmolen, gebouwd in een sinaasappel! Prachtig! Ook gaat Jacqueline in de vrije val toren, en daar heb je bovenin en heel mooi uitzicht over de rest van het park. We slaan natuurlijk de achtbaan niet over, die is echt geweldig! Je wordt afgeschoten, waarbij je het risico loopt om nat te worden door de hoge golven in het water en. Verder loopt de baan heel soepel en is hij behoorlijk lang. Er is veel aandacht besteed aan de details, zo is de looping gemaakt in het gezicht van Mikey Mouse! Prachtig! Na Paradise Pier nemen we een kijkje in een tortilla fabriek, en we mogen zelfs een tortilla proeven. Heerlijk! En dan lopen we naar de andere kant van het park. Onderweg lopen we langs de kinderattracties in A Bugs Land en ook die zijn heel mooi vormgegeven. We komen nog een interessant bouwwerk tegen, en dat lijkt verdacht veel op de Tower of Terror, zoals die in MGM Studios staat in Disney World Florida. In Hollywood Pictures Backlot genieten we van alle shows en de Disney Animaties en vooral de show “Who wants to be a millionaire?” is heel erg leuk. Deze show is de Amerikaanse versie van Lotto Weekend Miljonair, en je kunt een live opname bijwonen, met een echte presentator. Je kunt geen miljoen winnen, maar je hebt wel kans om aan de show deel te nemen en op de grote stoel plaats te nemen. Ook staan er echte camera’s en het publiek kan ook alle vragen beantwoorden. Dit is echt een hele leuke ervaring!

We hebben veel plezier en de dag gaat snel om, veel te snel! We hebben zoveel mooie dingen gezien, dat is gewoon niet te beschrijven! Om iets over vijven verlaten we het park en gaan we naar Downtown Disney. We eten bij ESPN Zone, een café annex restaurant, waar ook het live-commentaar bij de sportwedstrijden wordt opgenomen. Een hele aparte ervaring! Maandagavond is footballnight en dus loopt het al snel helemaal vol. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de World Series, waarin vanavond weer een wedstrijd wordt gespeeld tussen de San Francisco Giants en de Anaheim Angels.

Na het eten nemen we de shuttle terug naar het hotel en rusten we lekker uit. We genieten nog even van de suite, Jacqueline maakt gebruik van de jacuzzi en Peter bestelt een film op TB. Daarna gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen: