Dag 14: vrijdag 25 oktober 2002

Grand Canyon

Vandaag moeten we al om 5.00 uur opstaan want vandaag staat het bezoek aan de Grand Canyon gepland. We worden al om 6.30 uur opgehaald bij het hotel en we hebben daardoor geen tijd om te ontbijten, maar daar zijn we eigenlijk ook veel te moe voor. Een kleine bus brengt ons van het hotel naar een Vitamine fabriek even buiten de stad. Hier wordt de hele groep verzameld en om 7.00 uur vertrekken we met de bus naar de Grand Canyon.

Het voordeel van dit vroege tijdstip is dat we kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst! Na ongeveer 2 uurtjes rijden maken we eerst een stop bij de Hoover Dam, en daar kunnen we uitstappen om foto’s te maken. Dan gaan we naar Kingman voor een korte stop en vlakbij de Canyon stoppen we in Tuscayan voor de lunch. De lunch smaakt prima!

Het is uiteindelijk bijna 13.30 uur als we in de Grand Canyon aankomen, en dat is dus meer dan 5 uur rijden met de bus in plaats van de 2½-3 uur die ons beloofd was! Dat is wel balen, maar we willen het toch wel heel graag zien en we hebben ook al betaald, dus wat wil je…..
De Grand Canyon is werkelijk schitterend! We genieten met volle teugen van het prachtige uitzicht. Dit mag met recht een wereldwonder worden genoemd! We maken 2 stops aan de South Rim in de Canyon en we hebben ook nog tijd om een ijsje te eten en te shoppen voor souvenirs. Met slechts 15°C is het hier wel koud op 2.000 meter hoogte, dus we zijn blij dat we een trui hebben meegenomen. We besluiten dat we hier later nog eens op eigen gelegenheid zullen terugkomen, zodat we ook voldoende tijd hebben om naar beneden te gaan, de Canyon in. Maar nu zijn we toch al heel bij dat we het hebben gezien!

Om 15.30 uur gaan we weer terug naar Las Vegas en dat is dus opnieuw 5 uur rijden. We genieten van de mooie zonsondergang en de schitterende natuur en we kijken naar de film E.T. en we maken een stop in Kingman voor een pauze. Om 21.00 uur zijn we weer terug in het hotel, doodmoe van de lange reis, maar we hadden het niet willen missen!

Geen opmerkingen: